Spray-Tanning

NIEUW BIJ PRAKTIJK DE WILG !!!

SPRAY-TANNING

Wat is Spray-Tanning ?

Spray-Tanning is een veilige en snelle manier om in korte tijd een natuurlijke egale bruine teint te krijgen. Het is hét grote alternatief ten opzichte van de zon en/of de zonnebank. Met een speciale air brush wordt de tanning vloeistof genaamd DHA (op basis van natuurlijke ingrediënten) op de huid gesprayd. De vloeistof trekt op een natuurlijke wijze in de huid en geeft direct een prachtig resultaat.

 

Voordelen van Spray-Tan ?Spray Tanning resultaat

 • Spray-tan voorziet uw lichaam van een mooi en gezond bruin tintje !
 • Direct een gebruinde huid tot 7 dagen lang
 • Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit
 • Het is snel, duurt 10-15 minuten
 • Natuurlijk resultaat
 • Geweldig voor bruiloften, gala’s en evenementen
 • Bruin naar je vakantiebestemming
 • Kleur afgestemd op jouw teint
 • Goed voor je huid!

 

Wat is DHA ?

Bij een Spray-Tan behandeling wordt er tanning vloeistof met een air brush op het lichaam gesprayd. Deze tanning vloeistof heet DHA (Dihydroxyacetone)en  is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het feit dat je huid bruin kan worden van DHA is per toeval ontdekt door een arts die kinderen behandelde met stofwisselingsziekten. Dit is verder ontwikkeld door de cosmetische industrie tot een geweldig en veilig beautyproduct. DHA wordt al sinds 1960 gebruikt in verschillende cosmetische producten

Terwijl je  in een cabine staat wordt d.m.v. airbrusch techniek een gekleurde vloeistof over uw lichaam gesprayd welke u een natuurlijke bruine tint geeft.

Deze tint houdt ca. 5-7 dagen aan.  Strakke kleding, ruw afdrogen, ontharen en scrubben zullen de tint sneller doen vervagen.

Een optimaal resultaat wordt behaald door de voorbereiding, de professionele behandeling en de verzorging na de behandeling.

 

Voor de behandeling:

 • Scrub je huid één of twee dagen voorafgaand aan de behandeling. Zo verwijder je de dode huidcellen en zorg je voor een gladde huid. Hoe gladder de huid, hoe mooier de spray-tan. Vergeet ook de ellebogen, knieën en enkels niet.
 • Waxen en scheren kan nog tot één dag voor de behandeling. Zo hebben de poriën genoeg tijd om weer te sluiten.
 • Gebruik op de dag van de behandeling geen bodylotion, gezichtscrème, deodorant en make-up. De huid dient zo schoon mogelijk te zijn.
 • Sierraden liefst thuis laten, of af doen voordat de behandeling begint
 • Gelakte nagels zorgen ervoor dat de tanning niet in de nagels trekt, dit is wel een aanrader.
 • Als je een special event hebt dan het liefst 1 of 2 dagen ervoor komen tannen
 • Make-up verwijderen, lipstick en mascara mogen wel
 • Bij regenachtig weer een paraplu meebrengen!

Tijdens de behandeling:

 • Het bezoek aan de salon duurt ± 20 min., de behandeling zelf neemt maar 5 a 6 minuten in beslag
 • Je mag tijdens de behandeling een donkere bikini aan maar je mag ook naakt of topless zijn, aan jou de keus
 • Je krijgt een haarkapje om je haar droog te houden
 • Op je nagels, handen, voeten en ellebogen wordt lotion aangebracht zodat het mooi egaal wordt

 

Na de behandeling:

 • Stel douchen, baden, sauna, sporten (transpireren) uit tot 8 uur na de behandeling.
 • Raak je huid niet teveel aan de eerste uren na de behandeling. Dit om vlekken/strepen te voorkomen. Na je eerste douche is dit geen probleem meer.
 • Geen make-up eerste uren na de spray tan behalve lipstick en mascara
 • Niet sporten tot 8 uur na de behandeling
 • 2 keer per dag insmeren met body lotion beginnend pas na het douchen
 • Na elke douchebeurt je huid droogdeppen in plaats van wrijven.
 • Lange blootstelling aan water zal je kleur sneller doen vervagen.
 • Het biedt geen bescherming tegen de zon dus je moet je insmeren om te voorkomen dat je verbrandt.

Spray tan

 

 
Meest gestelde vragen

Hoe gaat een Spraytan behandeling precies? Met een speciaal Spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

 

Wat is DHA? DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Deze kleurloze suikerriet maakt een reactie met de dode huidcellen, uw eerst huidlaag. waardoor deze bruin kleuren.  Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

 

Is Spray tanning voor iedereen geschikt? Voor bijna iedereen. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt Spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Als je vitiligo hebt is het juist de moeite waard om een Spraytan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je (huis)arts op voordat je een Spraytan boekt.

 

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spraytan? De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het regelmatig gebruiken van een vocht inbrengende crème/body lotion. Gebruik tijdens het douchen milde zeep of een milde douchegel.

 

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spraytan behandeling boeken? Voor het beste resultaat kun je het beste drie dagen voor de bruiloft een Spraytan plannen. Dan is je bruine teint op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op de jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. Om er zeker van te zijn dat we de juiste teint hebben, raden wij aan om een proeftan een aantal weken voor de trouwdatum te boeken.

 

Kan ik zwemmen en naar de sauna? Zwemmen en naar de sauna gaan, kan na de behandeling een nadelig effect hebben. De verkregen teint kan sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een dag uitstellen, vanwege het transpireren.

 

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spraytan behandeling ondergaan? Voor een optimaal resultaat kan na 5 à 7 dagen de behandeling worden herhaald. Wij bieden ook een speciaal nabehandelingstarief aan: Zie Prijzen.

 

Word ik niet oranje? De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

 

Waarom word ik bruiner van een Spraytan dan van zelf bruinende producten? De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf bruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij professionele Spraytanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

 

Hoe snel zie ik het resultaat na een behandeling? Je ziet direct resultaat bij een Spraytan behandeling, zelfs al tijdens het sprayen zelf. Omdat DHA nog 24 uur doorwerkt zul je de volgende dag pas het volledige eindresultaat zien. Na 1 behandeling heb je al een zeer natuurlijke egale bruine kleur.

 

Is Spraytan schadelijk voor mijn huid? Nee. Het is eerder verzorgend! Het product is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration)en bevat o.a. Aloë Vera, vitamine E en verzorgende moisturizers.  In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.  In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.  Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Met een speciaal Spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.