Voetverzorging

Goede voetverzorging, een must!

U ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u heel gewoon. Maar hoe zit dat met uw voeten?  Deze worden intensief gebruikt en verdienen daarom aandacht en zorg zodat zij u kunnen blijven brengen waar u zijn wilt.

Voor wie?

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens, dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt?  En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? 
Daardoor kunnen weer rug- en/of nekklachten ontstaan. En om vrijuit te kunnen sporten zijn gezonde voeten onmisbaar !

 

Door wie?

 

 

Een gespecialiseerde (medisch) pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen behandelen of tot een minimum beperken. Maar ook  een  verzorgende behandeling bied uitkomst en geeft uw lichaam en geest ontspanning.
Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingroeiende teennagels, huidschimmels en nagelschimmels, likdoorns, voetwratten, kloven en vergroeiingen.
Bovendien is een medisch pedicure gespecialiseerd in de behandelingen van risicovoeten (diabetes, reuma en  oudere voeten) en in nagelregulatie en orthese technieken.
Hiermee kunnen ingroeiende nagels behandeld worden en pijnlijke plekken drukvrij gelegd worden.
Een gespecialiseerde (medisch) pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen behandelen of tot een minimum beperken. Maar ook  een  verzorgende behandeling bied uitkomst en geeft uw lichaam en geest ontspanning.Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingroeiende teennagels, huidschimmels en nagelschimmels, likdoorns, voetwratten, kloven en vergroeiingen. Bovendien is een medisch pedicure gespecialiseerd in de behandelingen van risicovoeten (diabetes, reuma en  oudere voeten) en in nagelregulatie en orthese technieken.Hiermee kunnen ingroeiende nagels behandeld worden en pijnlijke plekken drukvrij gelegd worden.

 

Pedicurebehandeling

Bij een eerste bezoek, worden uw wensen en problemen besproken. Na het onderzoeken van de voeten kan de behandeling plaatsvinden, mits er geen ernstige problemen zijn.

Een pedicurebehandeling bestaat uit:
- het knippen, afvlakken en polijsten van de nagels
- indien nodig eelt en likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels behandelen
- verzorgen en reinigen van de nagelomgeving
- ter afsluiting een korte voetmassage

Nagelreparatie

Zijn uw nagels beschadigd, gescheurd of ontbreken er nagelhoeken? Met behulp van acryl kunnen deze gerepareerd worden.

Ook op aangeboren of verworven nagelafwijkingen zoals schimmelnagels kan een laagje worden aangebracht waardoor het uiterlijk van de nagel verbetert.

Nagelregulatie
Heeft u last van ingroeiende teennagels? Dan is dit mogelijk de oplossing voor u. Met behulp van een zogenaamd beugeltje dat op de nagel geplaatst wordt, zal de nagel gemanipuleerd worden en zal de vorm waar deze in groeit hierdoor veranderen. Vaak groeit de nagel te bol en drukt hierdoor in de nagelwal alwaar de pijnklacht ontstaat. Het beugeltje helpt de nagel vlakker te groeien. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Veel verzekeraars vergoeden deze behandelingen.

 

Orthesetechniek

Bij uiteenlopende voetklachten en klachten die ontstaan door het niet goed functioneren van de voeten kan een op maat gemaakte  orthese oplossing bieden. Denk hierbij aan: hamertenen, klauwtenen , scheve grote tenen en likdoorn(s) tussen de tenen.

 

Schimmeldiagnostiek

Door middel van een onderzoek is het mogelijk om vast te stellen of uw nagel(s ) besmet zijn met een schimmel en/of schimmelsporen.  Ik maak hierbij gebruik van de diensten van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Een stukje nagel of een huidschilfer wordt weggenomen en ingestuurd naar het laboratorium. De uitslag van het onderzoek is na ca. 7 dagen bekend.

Onnodig behandelen met orale of lokale middelen wordt hiermee voorkomen. Een verkleurde en/of van structuur veranderde nagel kan namelijk ook vele andere oorzaken hebben en hoeft niet per definitie een schimmelnagel te zijn !

De kosten van dit onderzoek komen in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering, mits uw eigen risico voldaan is.


Cosmetische voetbehandeling
Een cosmetische voetbehandeling bestaat uit:
- een voetbad met olie of zout
- een scrub
- een verkoelend of verwarmend masker
- een voet- en onderbeen massage

 

De behandeling wordt uitgevoerd met producten van OPI.

 
Tegen meerprijs kunnen uw teennagels gelakt worden.

Voet- en onderbeen massage
Tijdens deze behandeling worden de spieren van uw voeten en onderbenen uitgebreid onder handen genomen. Hierdoor ontstaat een optimale doorbloeding en ontspanning.

Hotstone massage

Met behulp van "hete" stenen wordt u gemasseerd. Ten gevolge van de warmte die de stenen afgeven aan de huid worden de spieren toegankelijker voor de massage en verbetert de doorbloeding. Tevens heeft deze massage en hoger ontspannend effect ten gevolge van de aangename temperatuur.

Benen harsen
Met harsen haalt men het haar inclusief de haarwortel eruit. Het duurt ca. 4 tot 6 weken voordat de haren weer aan de oppervlakte komen. De haren die terugkeren, zijn veelal lichter van kleur, dunner en zachter. Dit in tegenstelling tot het verwijderen van de haren doormiddel van scheren. Hierbij worden de haren net boven de huid weggeschoren en zijn de volgende dag de stoppels alweer voelbaar, en voelen de haren daardoor ook stugger aan. Omdat doormiddel van harsen of epileren het haarzakje licht beschadigd wordt, bestaat de kans dat de haargroei stopt. Dus na veelvuldig harsen zal het resultaat steeds beter en langer zichtbaar en voelbaar zijn!


 
Handverzorging

Manicurebehandeling
Handen zijn uw visitekaartje!
Een professionele behandeling zorgt voor een natuurlijk en verzorgd resultaat.

Een behandeling bestaat uit:
- het reinigen van de handen en nagels
- de verzorging van de nagelriemen
- het vijlen van de nagels
- een volledige massage van hand en onderarm
- een peeling en pakking

Indien gewenst kunnen uw handnagels gelakt worden tegen meerprijs